dilluns, 29 de febrer del 2016

Presentació de la Marató de Boumort

La primera edició de la Marató de Boumort tindrà lloc el 22 d'Octubre de 2016 a Organyà i transcorrerà pels indrets més emblemàtics de la zona i de la Serra de Boumort. Dues curses de diverses distàncies (Marató - 45 km i Mitja Marató - 23 km) i una caminada de marxa nòrdica de 14 km, a més del Petit Boumort i les curses per a la mainada, donaran a conèixer aquest meravellós entorn de cérvols i boscos de pins, justament després de la brama.


La Serra de Boumort és un Espai d'Interès Natural Nacional d'una riquesa faunística impressionant que forma par de la Reserva Nacional de Caça del Boumort. Cérvols, isards, galls fers, cabirols, daines, voltors, trencalossos o àguiles conviuen en aquesta immensa serra de bellesa extraordinària.

La brama del cérvol és el seu estendard. Una competició entre els mascles, que amb els seus potents i constants brams es disputen les femelles i creen els seus propis harems, marcant el seu territori i lluitant amb els mascles competidors amb les banyes. Un dels més grans espectacles naturals que ens ofereix el nostre país.

Una competició després de la competició. Persones i animals. En acabar la brama s'iniciarà la Marató de Boumort, nova cursa per muntanya que promet emocions fortes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada